PROGRAM 29. SEPT - 1. OKT 2017

Årets tema: “Me tenkjer grønt!”

Lokalmat er i fokus og Matfestivalen elskar smaken av kortreist mat


FREDAG 29. SEPT

 

 

20.00 "Michelinstjerne middag" med Maaemo (Oslo) og RE-NAA (Stavanger). Fossli Hotel

 

 

 

 

LØRDAG 30. SEPT

marknad

 

12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen

Musikalsk innslag ved Folkelokk

· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Økotelt - me tenkjer grønt
· Demonstrasjon av fermentering ved Cecilia Marie, minikurs & ein smak
· 6. klasse ved Lægreid skule presenterer Barnas øko-restaurant
· Bakstekonene steiker flatbrød og krotekaker
· Nysteikte lappar og mjølkekaker
· Slakting
· Gropekoking av lammebog
· Koking og servering av ekta rjomegraut
· Hardanger Bogeskytarlag kjem for å vise den edle bogeskyting kunsten. Store og små får prøva.
· Brygging og øltelt sjå ølprogram her!
· Knivsliping - ta med din eigen kniv og få den slipt!
· Loddboksal med flotte gevinstar frå marknaden

11-19 Kakebakekonkurranse
på Vik Pensjonat, mer info her!

Barneaktivitetar:

 Smaksverkstad - tre dei beste øko-smakane på eit spyd!

· Leik og musikk frå vikingtida
· Press di eiga økologiske eplesaft
· Smoothie sykkel
· Gratis hesteriding
· Ansiktsmåling
· Lavvo med aktivitetar ved Statens Naturoppsyn

14.30 Musikalsk innslag ved Folkelokk

15.00 Slakting av sau på tradisjonelt vis ved Egil Johannesen

20.00 Mingletreff og fingermat på Sjel & Gane. Premieutdeling ølkonkurranse.

 

 

SØNDAG 1. OKT

 

 

12-17 Tradisjonsrik meny i Hardangerviddahallen restaurant

Leik og musikk fra vikingtida

12-17 KURSDAG hjå Mona i Tunet på Haugen

· Takkebakstkurs

 

Sjå kurs program her!


PROGRAM 2016

I år set me fokus på at Bergen og regionen er city of Gastronomy. I den forbindelse ønskjer me å fortelja og reklamera .

FREDAG 14. OKT

KURSDAG

 

12.30 Kursdag med lunsj i Tunet på Haugen

· Intimkurs i takkebakst

· Kaffi kurs

· Fermenterings kurs

· Ysting på kjøkenbenken

Sjå kurs program her!

 

20.00 "Michelinstjerne middag" med Torsten Vildgaard frå STUD!O og Christopher Haatuft frå Lysverket. Fossli Hotel

 

 

 

 

LØRDAG 15. OKT

marknad

 

12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen

Opning av festivalen ved Hanne Frosta og musikalsk innslag ved  Alexander Aga Røynstrand og Ole Gjerde

· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Kokkeshow med Michelinstjerne kokk Torsten Vildgaard og Christopher Haatuft
· Gudvangen Vikingmarknad
· Bakstekoner
· Slakting
· Brygging
· Gropekoking
· Varmrøyking av aure
· Smaksverkstad - trø dei beste smakane på eit spyd!
· SNO lavvo med aktivitetar
· Ansiktsmaling
· Gratis hesteridning for barn
· Press di eiga eplasaft
· Smoothie sykkel
· Øltelt sjå ølprogram her!

14.30 Musikalsk innslag ved Olav André Eidnes

15.00 Slakting

20.00 Festivalmiddag

21.00 Minikonsert ved Olav André Eidnes

22.00 Dans med Sølvsuper på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel

SØNDAG 16. OKT

 

 

8.30-16 Feltkontrollørkurs

Sjå info her!

12-17 Tradisjonsrik meny i Hardangerviddahallen


Program 2015

Fredag 16. okt
Matkonferanse

KREATIVITET I FJORDEN

- korleis kan me bruka kvandre

 

Se program her!

Laurdag 17. okt kl. 11-17 MARKNAD

12.00 Lurspel ved Arild B Nilsen og opning av festivalen ved Alexander A Røynstrand fele og Oslo Reiselivkor

· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Bakstekoner
· Slakting
· Gropekoking
· Varmrøyking av aure
· Brygging
· Barneaktivitetar

· SNO lavvo med aktivitetar

· Vossamoro og hesteriding.

· Press di eiga eplasaft og lag din eigen smoothie

· Fruktbod

· Eige øltelt med «Ølkonkurranse»

14.00 quiz i øltelt

15.00 Slakting

20.00 Festivalmiddag og dans på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel Hotel

Hardanger Big Bang underheld og spelar til dans

 

Søndag 18. okt kl. 12-17 Familiedag i Hardangerviddahallen

Tradisjonsrik sundagsmiddag med Røykjekjøt

 

heritage-grid.jpg