ARTISTER 2015

Alexander Aga Røynstrand er årets festival musikker

Alexander Aga Røynstrand er 20 år, og har spelt fele sidan han var 7 år. Han har delteke på ei rekke kappleikar sidan 2002, og har dei tre høgste plasseringane i juniorklassa på landskappleiken. Han har spelt på mange konsertar, saman med musikarar og songarar frå fleire kantar av landet. Han gjekk musikklina på Voss gymnas og har teke eit år med høgskoleutdanning i fokemusikk på Rauland. Læremeistrane hans har vore Åse Teigland, Steinar Rygg, Jan Beitohaugen Granli, Per Åsmund Omholt, Torgeir Straand, Frank Rolland, Herbjørn Liahagen, Hilde Kirkebøen, Annbjørg Lien, Susanne Lundeng, Øystein Velure - og sist men ikkje minst Knut Hamre. Alexander er ein miljøskapar og inspirator for andre. Han ser på dei tradisjonelle slåttane som noko han får lære - og får sette sitt preg på. Han komponerer også musikk sjølv, forankra i tradisjonen.


Oslo Reiselivskor synger under opning av festivalen laurdag 17. oktober.

Oslo Reiselivskor er et norsk blandet kor med 4 stemmegrupper. Koret rekrutterer sine medlemmer fra reisebransjen i Oslo og omegn. Koret ble etablert i 1992.

Koret har deltatt på festivaler, avholdt konserter i Europa, dubbet barnefilmer for NRK, deltar i dokumentaren Hjertemedisin. På sin 15-års jubileumstur inviterte det Tre Små Kinesere til å være med til Kina. Koret deltar også i spillefilmen Sykt lykkelig fra 2010.Korets dirigent er Elise Halvorsen.