Nytt program for 2015 kommer!
Program 2014
Fredag 17. okt
Matkonferanse i kinosalen
BÆREKRAFTIG LOKALMAT OG MATKULTUR
- smarte samarbeid i nettverk
Produksjon - logistikk - distribusjon - erfaringsutveksling - fagleg påfyll - horisontar i det fjerne - utvikling
10-11.30 Registrering og brunsj i Hardangerviddahallen
12.00 Smart samarbeid i nettverk. Rørosmat ved Ingulf Galåen og Mikael Forselius-
bonden og kokken
13.15 Paneldebatt: smarte matnettverk: Gunnar Nagell Dahl- FMLA, Frode Kristensen- Matmerk, Ingulf Galåen- Galåvolden gard, Mikael Forselius- mikaelforselius.no. M.fl.
15-15.30 Pause med lokale forfriskningar
15.30 Matkultur - Matskattane våre. Innleiing ved Slowfood Smakens ark, paneldebatt.
18.30 Matkultur i praksis; 5 retters middag og underholdning i ærverdige Sjøbua
Laurdag 18. okt kl. 11-17 MARKNAD
11.00 Mat og kunstbodene opnar
12.00 Offisiell opning med Lurspel ved Aril B Nielsen, felespelar Alexsander Aga Røynstrand og Toneskredo
13.00 Slakting / Partering av lam ved Gunnar Nagel Dahl
14.00-15.00 Ølseminar og «Kåring av Hardanger sitt beste heimabrygg».
15.00 Spektakulært «Halling Show» med Noregs beste Hallingdansarar
17.00 Mat og kunstbodene avsluttar for dagen
20.00 «Spennande Hardangerbord med lokale varme og kalde rettar og dessertbord»
i Hardangerviddahallen restaurant, kr. 550 inkl. aperitiff og dans
«Premieutdeling heimabrygg konkurranse»
22.00-01.00 , «Podsoll» spelar til dans- swing, rock og balladar
(Gratis buss til Eidfjord sentrum kl. 01.00)
Søndag 19. okt kl. 13-17 Familiedag i Hardangerviddahallen
Kokken Arthur byr på Tradisjonsrik Røykjekjøtmiddag og anna kortreist mat frå Hardanger
Villmarkscamp med barneaktivitetar - Hardanger Basecamp
Gladjentenes Matkulturbod- sal av godbitar frå laurdagens marknad