Nytt program for 2015 kommer!

 

Program 2014

Fredag 17. okt
Matkonferanse i kinosalen

BÆREKRAFTIG LOKALMAT OG MATKULTUR
- smarte samarbeid i nettverk
Produksjon - logistikk - distribusjon - erfaringsutveksling - fagleg påfyll - horisontar i det fjerne - utvikling

10-11.30 Registrering og brunsj i Hardangerviddahallen

12.00 Smart samarbeid i nettverk. Rørosmat ved Ingulf Galåen og Mikael Forselius-
bonden og kokken

13.15 Paneldebatt: smarte matnettverk: Gunnar Nagell Dahl- FMLA, Frode Kristensen- Matmerk, Ingulf Galåen- Galåvolden gard, Mikael Forselius- mikaelforselius.no. M.fl.

15-15.30 Pause med lokale forfriskningar

15.30 Matkultur - Matskattane våre. Innleiing ved Slowfood Smakens ark, paneldebatt.

18.30 Matkultur i praksis; 5 retters middag og underholdning i ærverdige Sjøbua

Laurdag 18. okt kl. 11-17 MARKNAD

11.00 Mat og kunstbodene opnar

12.00 Offisiell opning med Lurspel ved Aril B Nielsen, felespelar Alexsander Aga Røynstrand og Toneskredo

13.00 Slakting   / Partering av lam ved Gunnar Nagel Dahl

14.00-15.00  Ølseminar og  «Kåring av Hardanger sitt beste heimabrygg».

15.00 Spektakulært «Halling Show» med Noregs beste Hallingdansarar

17.00 Mat og kunstbodene avsluttar for dagen

20.00  «Spennande Hardangerbord med lokale varme og kalde rettar og dessertbord»

i Hardangerviddahallen restaurant, kr. 550 inkl. aperitiff og dans

«Premieutdeling heimabrygg konkurranse»

22.00-01.00 , «Podsoll» spelar  til dans- swing, rock og balladar

(Gratis buss til Eidfjord sentrum  kl. 01.00)

Søndag 19. okt kl. 13-17 Familiedag i Hardangerviddahallen

Kokken Arthur byr på Tradisjonsrik Røykjekjøtmiddag og anna kortreist mat frå Hardanger

Villmarkscamp med barneaktivitetar - Hardanger Basecamp

Gladjentenes Matkulturbod- sal av godbitar frå laurdagens marknad

heritage-grid.jpg