PROGRAM 21. - 23. SEPT 2018

Årets tema: Heilt vilt!”    

Lokalmat er i fokus og Matfestivalen elskar smaken av kortreist mat :-)


FREDAG 21. SEPT

 

20.00 Michelinstjerne middag på Fossli Hotel

 

 

 

 

LøRDAG 22. SEPT

 

11-17 Konfransier Torstein Hatlevik,                Haaheim Gaard

12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen

Musikalsk innslag ved Valkyrien Allstars

· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Demonstrasjon av Fermentering ved Cecilia Marie, minikurs & ein smak
· 9 klasse ved Lægreid skule presenterer «Barnas Restaurant»
· Takkebakst: Bakstekonene steiker flatbrød, krotekake, lappar og mjølkekaker
· Gropekoking av reinsdyrbøger og villsau
· Varmrøyking av fjellaure frå Hardangervidda 
· Koking og servering av ekta Rjomegraut
· Loddboksal med flotte gevinstar frå marknaden

 Barneaktivitetar:

· Knerten kjem!
· Smaksverkstad -lag ditt eige Viltspyd
· Hardanger Bogeskytarlag kjem for å vise den edle bogeskyting kunsten.
Store og små får prøva.
· Leik og musikk frå Vikingtida
· Press di eiga økologiske eplesaft
· Ny Smoothie sykkel
· Gratis hesteriding
· Ansiktsmåling

14.30 Musikalsk innslag

15.00 Slakting av villsau på tradisjonelt vis ved Egil Johannesen

20.00 Festivalmiddag og dans på Fossli Hotel, musikk ved Valkyrien Allstars

 

 

 

SØNDAG 23. SEPT

 

12-17 Tradisjonsrik søndagsmiddag i Hardangerviddahallen restaurant

12-17 Norsk Natursenter, utstillingar og panoramafilm

12-17 KURSDAG hjå Mona i Tunet på Haugen

· Kjøkkenhagekurs
· Takkebakstkurs
· Pølsekurs 

Sjå kurs program her!


PROGRAM 2016

I år set me fokus på at Bergen og regionen er city of Gastronomy. I den forbindelse ønskjer me å fortelja og reklamera .

FREDAG 14. OKT

KURSDAG

 

12.30 Kursdag med lunsj i Tunet på Haugen

· Intimkurs i takkebakst

· Kaffi kurs

· Fermenterings kurs

· Ysting på kjøkenbenken

Sjå kurs program her!

 

20.00 "Michelinstjerne middag" med Torsten Vildgaard frå STUD!O og Christopher Haatuft frå Lysverket. Fossli Hotel

 

 

 

 

LØRDAG 15. OKT

marknad

 

12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen

Opning av festivalen ved Hanne Frosta og musikalsk innslag ved  Alexander Aga Røynstrand og Ole Gjerde

· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Kokkeshow med Michelinstjerne kokk Torsten Vildgaard og Christopher Haatuft
· Gudvangen Vikingmarknad
· Bakstekoner
· Slakting
· Brygging
· Gropekoking
· Varmrøyking av aure
· Smaksverkstad - trø dei beste smakane på eit spyd!
· SNO lavvo med aktivitetar
· Ansiktsmaling
· Gratis hesteridning for barn
· Press di eiga eplasaft
· Smoothie sykkel
· Øltelt sjå ølprogram her!

14.30 Musikalsk innslag ved Olav André Eidnes

15.00 Slakting

20.00 Festivalmiddag

21.00 Minikonsert ved Olav André Eidnes

22.00 Dans med Sølvsuper på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel

SØNDAG 16. OKT

 

 

8.30-16 Feltkontrollørkurs

Sjå info her!

12-17 Tradisjonsrik meny i Hardangerviddahallen


Program 2015

Fredag 16. okt
Matkonferanse

KREATIVITET I FJORDEN

- korleis kan me bruka kvandre

 

Se program her!

Laurdag 17. okt kl. 11-17 MARKNAD

12.00 Lurspel ved Arild B Nilsen og opning av festivalen ved Alexander A Røynstrand fele og Oslo Reiselivkor

· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Bakstekoner
· Slakting
· Gropekoking
· Varmrøyking av aure
· Brygging
· Barneaktivitetar

· SNO lavvo med aktivitetar

· Vossamoro og hesteriding.

· Press di eiga eplasaft og lag din eigen smoothie

· Fruktbod

· Eige øltelt med «Ølkonkurranse»

14.00 quiz i øltelt

15.00 Slakting

20.00 Festivalmiddag og dans på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel Hotel

Hardanger Big Bang underheld og spelar til dans

 

Søndag 18. okt kl. 12-17 Familiedag i Hardangerviddahallen

Tradisjonsrik sundagsmiddag med Røykjekjøt

 

heritage-grid.jpg