PROGRAM 27. - 29. SEPT 2019
FREDAG 27. SEPT
18-21 Kurs: Lær å gropekoke kjøt.
Frå førebuing til ferdig servert.
Skalldyraften på Sjel & Gane Kr 450 pr person, påmelding innan 25. september til post@kokken-arthur.no
LAURDAG 28. SEPT
09-12 Kurs: Bli med på gropekoking
av kjøt.
Frå førebuing til ferdig servert.
11.00 Festivalen opnar
12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen
12.05 Offisiell opning ved konfransier Torstein Hatlevik, Haaheim Gaard
11-16 Sal av varer frå småskala-produsentar, mat- og kunstboder
· Nils Henning Nesje viser kokkekunst
· Demonstrasjon av fermentering ved Cecilia Marie
· 6. klasse ved Lægreid skule presenterer «Barnas Restaurant»
· Takkebakst: Bakstekonene steiker flatbrød, krotekake, lappar og mjølkekaker
· Koking og servering av tradisjonell rjomegraut
· Gropekoking
· Heilgrilling av gris
· Loddboksal med flotte gevinstar frå marknaden
· Ølbrygging v/Arild Ormevik
· Sidersmaking v/Helleland Gard Heldre sider og saft
· Hardanger Bogeskyttarklubb
· Hesteskokasting
· Leik og musikk frå vikingtida
· Press di eiga eplesaft
· Bakestasjon med barna
· Gratis hesteriding
· Ansiktsmåling
13.30 Musikalsk innslag v/Baljelauget frå Voss
14.00 Trekking av gevinstar frå loddboka
14.30 Musikalsk innslag v/Alexander Aga Røynstrand med vener
16.00 Musikalsk innslag v/Baljelauget frå Voss
19.00 «Forsmak» i marknadsteltet.
«Ganespa» i Hardangerviddahallen. Kokkane frå «Chefs Dinner Norge», Torstein Hatlevik og Nils Henning Nesje, serverer 6-rettars velvære for ganen. Gruppa Stròk frå Ulvik spelar til dans.
Påmelding innan 21. september: Sjå Facebook-sida.
SØNDAG 29. SEPT
12-17 Tradisjonsrik søndagsmiddag i Hardangerviddahallen restaurant
10-18 Norsk Natursenter, utstillingar og panoramafilm
12-15 KURSDAG i Tunet på Haugen.
· Takkebakst med Mona
· Fermentering med Cecilia Marie
For påmelding til kurs - nettsida og Facebook.
15.30 Kvitanesen kjem i Hardangerviddahallen Restaurant
& Cafe
Det kostar å lage festival!
Inngangsbilletten laurdag er som i fjor på kr 100. Born under 15 år er gratis.
PROGRAM 21. - 23. SEPT 2018
Årets tema: “Heilt vilt!” ”
Lokalmat er i fokus og Matfestivalen elskar smaken av kortreist mat :-)
LøRDAG 22. SEPT
11-17 Konfransier Torstein Hatlevik, Haaheim Gaard
12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen
Musikalsk innslag ved Valkyrien Allstars
· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Demonstrasjon av Fermentering ved Cecilia Marie, minikurs & ein smak
· 9 klasse ved Lægreid skule presenterer «Barnas Restaurant»
· Takkebakst: Bakstekonene steiker flatbrød, krotekake, lappar og mjølkekaker
· Gropekoking av reinsdyrbøger og villsau
· Varmrøyking av fjellaure frå Hardangervidda
· Koking og servering av ekta Rjomegraut
· Loddboksal med flotte gevinstar frå marknaden
Barneaktivitetar:
· Knerten kjem!
· Smaksverkstad -lag ditt eige Viltspyd
· Hardanger Bogeskytarlag kjem for å vise den edle bogeskyting kunsten.
Store og små får prøva.
· Leik og musikk frå Vikingtida
· Press di eiga eplesaft
· Ny Smoothie sykkel
· Gratis hesteriding
· Ansiktsmåling
14.00 Musikalsk innslag. Minikonsert med Tuva Lutro som vann Norske Talenter 2018
15.00 Slakting av villsau på tradisjonelt vis ved Egil Johannesen
20.00 Festivalmiddag og konsert med Valkyrien Allstars på Fossli Hotel
For meir informasjon sjå facebook arrangement her
SØNDAG 23. SEPT
12-17 Tradisjonsrik søndagsmiddag i Hardangerviddahallen restaurant
12-17 Norsk Natursenter, utstillingar og panoramafilm
12-17 KURSDAG hjå Mona i Tunet på Haugen
· Takkebakstkurs
Kl 12-17 Kurs i takkebakst i Tunet på Haugen Påmelding innan fredag 21. sept til eidfjordaktiv@gmail.com
HER KAN DU SJÅ PROGRAM FRÅ TIDLEGARE ÅR
PROGRAM 2016
I år set me fokus på at Bergen og regionen er city of Gastronomy. I den forbindelse ønskjer me å fortelja og reklamera .
FREDAG 14. OKT
KURSDAG
12.30 Kursdag med lunsj i Tunet på Haugen
· Intimkurs i takkebakst
· Kaffi kurs
· Fermenterings kurs
· Ysting på kjøkenbenken
20.00 "Michelinstjerne middag" med Torsten Vildgaard frå STUD!O og Christopher Haatuft frå Lysverket. Fossli Hotel
LØRDAG 15. OKT
marknad
12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen
Opning av festivalen ved Hanne Frosta og musikalsk innslag ved Alexander Aga Røynstrand og Ole Gjerde
· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Kokkeshow med Michelinstjerne kokk Torsten Vildgaard og Christopher Haatuft
· Gudvangen Vikingmarknad
· Bakstekoner
· Slakting
· Brygging
· Gropekoking
· Varmrøyking av aure
· Smaksverkstad - trø dei beste smakane på eit spyd!
· SNO lavvo med aktivitetar
· Ansiktsmaling
· Gratis hesteridning for barn
· Press di eiga eplasaft
· Smoothie sykkel
· Øltelt sjå ølprogram her!
14.30 Musikalsk innslag ved Olav André Eidnes
15.00 Slakting
20.00 Festivalmiddag
21.00 Minikonsert ved Olav André Eidnes
22.00 Dans med Sølvsuper på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel
SØNDAG 16. OKT
8.30-16 Feltkontrollørkurs
12-17 Tradisjonsrik meny i Hardangerviddahallen
Program 2015
Laurdag 17. okt kl. 11-17 MARKNAD
12.00 Lurspel ved Arild B Nilsen og opning av festivalen ved Alexander A Røynstrand fele og Oslo Reiselivkor
· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Bakstekoner
· Slakting
· Gropekoking
· Varmrøyking av aure
· Brygging
· Barneaktivitetar
· SNO lavvo med aktivitetar
· Vossamoro og hesteriding.
· Press di eiga eplasaft og lag din eigen smoothie
· Fruktbod
· Eige øltelt med «Ølkonkurranse»
14.00 quiz i øltelt
15.00 Slakting
20.00 Festivalmiddag og dans på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel Hotel
Hardanger Big Bang underheld og spelar til dans
Søndag 18. okt kl. 12-17 Familiedag i Hardangerviddahallen
Tradisjonsrik sundagsmiddag med Røykjekjøt