PROGRAM 27. - 29. SEPT 2019

FREDAG 27. SEPT

18-21 Kurs: Lær å gropekoke kjøt.
Frå førebuing til ferdig servert.

Skalldyraften på Sjel & Gane Kr 450 pr person, påmelding innan 25. september til post@kokken-arthur.no

LAURDAG 28. SEPT

09-12 Kurs: Bli med på gropekoking
av kjøt.
Frå førebuing til ferdig servert.

11.00 Festivalen opnar

12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen

12.05 Offisiell opning ved konfransier Torstein Hatlevik, Haaheim Gaard

11-16 Sal av varer frå småskala-produsentar, mat- og kunstboder

· Nils Henning Nesje viser kokkekunst

· Demonstrasjon av fermentering ved Cecilia Marie

· 6. klasse ved Lægreid skule presenterer «Barnas Restaurant»

· Takkebakst: Bakstekonene steiker flatbrød, krotekake, lappar og mjølkekaker

· Koking og servering av tradisjonell rjomegraut

· Gropekoking

· Heilgrilling av gris

· Loddboksal med flotte gevinstar frå marknaden

· Ølbrygging v/Arild Ormevik

· Sidersmaking v/Helleland Gard Heldre sider og saft

· Hardanger Bogeskyttarklubb

· Hesteskokasting

· Leik og musikk frå vikingtida

· Press di eiga eplesaft

· Bakestasjon med barna

· Gratis hesteriding

· Ansiktsmåling

13.30 Musikalsk innslag v/Baljelauget frå Voss

14.00 Trekking av gevinstar frå loddboka

14.30 Musikalsk innslag v/Alexander Aga Røynstrand med vener

16.00 Musikalsk innslag v/Baljelauget frå Voss

19.00 «Forsmak» i marknadsteltet.
«Ganespa» i Hardangerviddahallen. Kokkane frå «Chefs Dinner Norge», Torstein Hatlevik og Nils Henning Nesje, serverer 6-rettars velvære for ganen. Gruppa Stròk frå Ulvik spelar til dans.

Påmelding innan 21. september: Sjå Facebook-sida.

SØNDAG 29. SEPT

12-17 Tradisjonsrik søndagsmiddag i Hardangerviddahallen restaurant

10-18 Norsk Natursenter, utstillingar og panoramafilm

12-15 KURSDAG i Tunet på Haugen.

· Takkebakst med Mona

· Fermentering med Cecilia Marie

For påmelding til kurs - nettsida og Facebook.

Sjå kurs program her!

15.30 Kvitanesen kjem i Hardangerviddahallen Restaurant
& Cafe

Det kostar å lage festival!

Inngangsbilletten laurdag er som i fjor på kr 100. Born under 15 år er gratis.


PROGRAM 21. - 23. SEPT 2018

Årets tema: “Heilt vilt!”    ”

Lokalmat er i fokus og Matfestivalen elskar smaken av kortreist mat :-)


LøRDAG 22. SEPT

 

11-17 Konfransier Torstein Hatlevik, Haaheim Gaard

12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen

Musikalsk innslag ved Valkyrien Allstars

· Sal av varer frå småskalaprodusentar

· Demonstrasjon av Fermentering ved Cecilia Marie, minikurs & ein smak

· 9 klasse ved Lægreid skule presenterer «Barnas Restaurant»

· Takkebakst: Bakstekonene steiker flatbrød, krotekake, lappar og mjølkekaker

· Gropekoking av reinsdyrbøger og villsau

· Varmrøyking av fjellaure frå Hardangervidda

· Koking og servering av ekta Rjomegraut

· Loddboksal med flotte gevinstar frå marknaden

 Barneaktivitetar:

· Knerten kjem!

· Smaksverkstad -lag ditt eige Viltspyd

· Hardanger Bogeskytarlag kjem for å vise den edle bogeskyting kunsten.

Store og små får prøva.

· Leik og musikk frå Vikingtida

· Press di eiga eplesaft

· Ny Smoothie sykkel

· Gratis hesteriding

· Ansiktsmåling

14.00 Musikalsk innslag. Minikonsert med Tuva Lutro som vann Norske Talenter 2018 

15.00 Slakting av villsau på tradisjonelt vis ved Egil Johannesen

20.00 Festivalmiddag og konsert med Valkyrien Allstars på Fossli Hotel

For meir informasjon sjå facebook arrangement her

 

 

 

SØNDAG 23. SEPT

 

12-17 Tradisjonsrik søndagsmiddag i Hardangerviddahallen restaurant

12-17 Norsk Natursenter, utstillingar og panoramafilm

12-17 KURSDAG hjå Mona i Tunet på Haugen

· Takkebakstkurs

Kl 12-17 Kurs i takkebakst i Tunet på Haugen Påmelding innan fredag 21. sept til eidfjordaktiv@gmail.com

Sjå kurs program her!


HER KAN DU SJÅ PROGRAM FRÅ TIDLEGARE ÅR

PROGRAM 2016

I år set me fokus på at Bergen og regionen er city of Gastronomy. I den forbindelse ønskjer me å fortelja og reklamera .

FREDAG 14. OKT

KURSDAG

 

12.30 Kursdag med lunsj i Tunet på Haugen

· Intimkurs i takkebakst

· Kaffi kurs

· Fermenterings kurs

· Ysting på kjøkenbenken

Sjå kurs program her!

 

20.00 "Michelinstjerne middag" med Torsten Vildgaard frå STUD!O og Christopher Haatuft frå Lysverket. Fossli Hotel

 

 

 

 

LØRDAG 15. OKT

marknad

 

12.00 Lurspel ved Arild B. Nielsen

Opning av festivalen ved Hanne Frosta og musikalsk innslag ved  Alexander Aga Røynstrand og Ole Gjerde

· Sal av varer frå småskalaprodusentar

· Kokkeshow med Michelinstjerne kokk Torsten Vildgaard og Christopher Haatuft

· Gudvangen Vikingmarknad

· Bakstekoner

· Slakting

· Brygging

· Gropekoking

· Varmrøyking av aure

· Smaksverkstad - trø dei beste smakane på eit spyd!

· SNO lavvo med aktivitetar

· Ansiktsmaling

· Gratis hesteridning for barn

· Press di eiga eplasaft

· Smoothie sykkel

· Øltelt sjå ølprogram her!

14.30 Musikalsk innslag ved Olav André Eidnes

15.00 Slakting

20.00 Festivalmiddag

21.00 Minikonsert ved Olav André Eidnes

22.00 Dans med Sølvsuper på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel

SØNDAG 16. OKT

 

 

8.30-16 Feltkontrollørkurs

Sjå info her!

12-17 Tradisjonsrik meny i Hardangerviddahallen


Program 2015

Fredag 16. okt
Matkonferanse

KREATIVITET I FJORDEN

- korleis kan me bruka kvandre

 

Se program her!

Laurdag 17. okt kl. 11-17 MARKNAD

12.00 Lurspel ved Arild B Nilsen og opning av festivalen ved Alexander A Røynstrand fele og Oslo Reiselivkor

· Sal av varer frå småskalaprodusentar
· Bakstekoner
· Slakting
· Gropekoking
· Varmrøyking av aure
· Brygging
· Barneaktivitetar

· SNO lavvo med aktivitetar

· Vossamoro og hesteriding.

· Press di eiga eplasaft og lag din eigen smoothie

· Fruktbod

· Eige øltelt med «Ølkonkurranse»

14.00 quiz i øltelt

15.00 Slakting

20.00 Festivalmiddag og dans på Eidfjord Fjell og Fjord Hotel Hotel

Hardanger Big Bang underheld og spelar til dans

 

Søndag 18. okt kl. 12-17 Familiedag i Hardangerviddahallen

Tradisjonsrik sundagsmiddag med Røykjekjøt

 

heritage-grid.jpg